mandag 7. september 2009

Valgkamp


Om en uke er det valg. I serien min Politikk og personlighet har jeg ennå ikke kommet fram til nåtiden, men det er jo ingen hemmelighet at jeg fra 1995 ble medlem i Høyre, og at jeg har fortsatt med det fram til i dag.

I valgkampene i 1997, 1999 og 2001 var jeg svært aktiv. Særlig i den siste. I 2003 var jeg moderat aktiv, og i 2005 og 2007 knapt nok i det hele tatt. Jeg hadde gått ut av Styret i Fana, og var tydeligvis glemt. Men så langt i år har jeg vært med på nærmere 130 dørbank, distribuert 800 brosjyrer i postkasser, og stått på stand. Bildet over er fra Lagunen der jeg sto sammen med Hilde Onarheim, som er gruppeleder for Høyre i Bystyret. (trivia: vi to har samme bursdag!)

Det har vært gøy. I kontakten med velgerne har jeg fått bedre vibber enn på lenge. Det var nok enda mer positivt i 2001 (da vi fikk over 21%), men stemningen er klart bedre enn i f.eks. 1997. Meningsmålingene spriker noe vanvittig, men nesten alle har Høyre på en stigende kurs. Det er fortjent.

I private diskusjoner prøver jeg alltid å være rolig og saklig, men når noen rakker ned på Erna Solberg blir jeg lett amper. Tidligere har jeg sagt om Erna at hun er den beste Statsministeren vi ikke vil få, men nå er jeg ikke sikker lengre. Det KAN komme til å gå Ernas vei, og det er en god vei for landet. I tillegg til Høyres fremragende egenskaper har Erna mange. En av de viktigste, som Statsminister, er at hun ikke snakker folk etter munnen. Jeg har stått på stand med henne, og hun fisker ikke etter stemmer ved å jatte med. Tvert om: klar og tydelig tale, basert på solide og grundige resonnement, er det man får. Anbefales!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...