lørdag 26. september 2009

The Finest Wines of ...


Skamløs reklame, kanskje, men jeg bare MÅ gjøre flere oppmerksomme på den nye serien av bøker som World of Fine Wine Magazine har sparket i gang. For et par dager siden mottok jeg to bøker:

The Finest Wines of Champagne - Michael Edwards (Foto: Jon Wyand)
Jeg har selvsagt ikke rukket å lese boka på ca. 300 sider ennå, men smakebitene er nok til å komme med en klar anbefaling til alle vininteresserte.

Først er det ca. 40 sider over to spalter om historie, kultur og markedet, om vitikultur og kvalitet, og om vinmaking. Deretter er det ca. 250 sider om produsenter gruppert etter kommuner. Til sist en interessant avdeling om årganger, champagne og gastronomi, og noen lister (som nok kan diskuteres til krampa tar en).

Kvaliteten i teksten er utmerket, men framfor alt er det bildene som gjør dette til et "må ha-produkt". Jon Wyand er en kunstner, og portrettene forteller alle en historie. De er en fryd for øyet og for sinnet - de sier kanskje mer om disse folkene enn teksten gjør.

The Finest Wines of Tuscany - Nicholas Belfrage MW (Foto: Jon Wyand)
Bildene her er av samme mann og av samme utsøkte kvalitet. Her har jeg mer å lære enn i Champagne, og bare etter noen sider har jeg økt min kompetanse betraktelig.

Også denne boka blir avsluttet på samme måten som Champagne-boka over, men det er litt mer stoff i begynnelsen, før produsentene - gruppert etter regioner som Montalcino og Montepulciano - blir behørig presentert og portrettert.

Stoffet i begynnelsen omfatter, i tillegg til de samme overskriftene som i Champagne-boka, også et kapittel om druetyper, et om geografi, geologi og klima, og et siste kapittel om reguleringer og statistikk: "from DOC to Super Tuscans".

Som abonnement på WFW betalte jeg bare £ 13 for hver bok. Selv uten avslag er dette rimelige bøker, og svært nyttige oppslagsverk. Herved anbefalt.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...