fredag 4. september 2009

Nyheter på polet i morgen


Under følger noen sitat fra meg selv. Jeg har tidligere publisert mange smaksnotater fra nyhetssmakingen jeg var med på 19. august, men det er først i morgen (5. september) vinene blir å finne på polet - eller mulig å bestille for de som er på Bestillungsutvalget (BU).

Jeg har valgt ut tre av vinene jeg har omtalt i tidligere innlegg. Den første er til og med å få på alle pol landet rundt: Dombås, Levanger og Grong - for å nevne noen steder der jeg vet jeg har lesere. De to andre fås på de største polene, men kan bestilles over alt.

Anbefalingene går ikke ut på e-post for disse vinene er ikke så grundig vurdert som tipsene jeg sender ut på mail. De ble smakt i all hast, stående, med notatblokka i en hånd og vinglasset i det andre. Helst vil jeg vurdere en vin i heimen, til mat, over en kveld eller over flere dager med vakum-korken som assistent. (Tegning: Ryan Heshka)

Les Chézelieres Saint-Nicolas-de-Bourgeuil 2007 (Donatien Bahaud) kr. 129,90 (GRUNNSORT.)

Jeg ser at Ronold i Vinforum bare har fire stjerner på denne. Det fatter jeg ikke, men kanskje det er fordi jeg er så begeistret for denne typen viner? Den er svært aromatisk, med druens (Cabernet Franc) typiske grønne paprika og blyantspiss. Den har sødme - men ikke så mye som salig Borghild 2005 - og intensitet, og er svært mineralsk i ettersmaken. Tørrheten kunne være tanniner, men det er noe utrolig steinete her som jeg velger å omtale som mineralsk - for det er slik det oppleves. Slippets mest interessante vin for meg, og sikkert den eneste jeg vil skaffe meg en flaske av omtrent sporenstreks.

OBS: ikke en vin for de som vil ha runde og søtlige rødviner!

Weissburgunder 2008 (Wagner-Stempel) kr. 137 (Fullsort.)

Det blir mye Riesling fra Tyskland. Klart "den beste druen" også, men variasjon er livets krydder. Dette er et knallkjøp fra en av Rheinhessens fremste produsenter: sitrus, steinete, litt salt, betydelig fylde. Bør bli en skikkelig slager.

ValdeSil Godello 2007 (Valdeorras, Spania) kr. 139,20 (Fullsort.)

100% Godello. Appelsinskall og litt bivoks, fyldig, og med fin bitterhet i ettersmaken. 13,5% alkohol. Denne er det vel verdt å prøve ut - særlig for alle de som vil prøve noe nytt på hvitvinsfronten.

1 kommentar:

Stig sa...

Les Chézelieres Saint-Nicolas-de-Bourgeuil 2007 er innkjøpt og avnytt.
Gjenkjøp: Trolig.
Kommentar: Lettere enn forventet ut fra beskrivelsen - for øvrig en fulltreffer til svinekjøtt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...