fredag 6. mai 2016

The Americans (Sesong 3)

Denne tredje sesongen i serien The Americans er helt klart den beste. (Tidligere har jeg omtalt den første, mens den andre ser ut til å ha unngått omtale.) (Foto: Hitfix.com)

Det mangler ikke ytre spenning i denne runden heller, men seriens karakter av familiedrama blir forsterket gjennom KGBs press for at datteren, Paige, også skal bli agent for dem. Det er neppe for mye informasjon å si at dette er et tema som spilles ut på flere måter, og som ikke nødvendigvis er noe som styrker forholdet mellom de to spionene.

Siden så mye i denne serien må holdes hemmelig, og siden de sentrale karakterene må lyve så det renner av dem omtrent hele tiden, så har serien en egen mulighet til å utforske den betydning løgn, feilinformasjon og svik har på våre relasjoner til andre.

I flere situasjoner er vi som seere ikke sikre på om karakterene er ekte, eller om de spiller et spill for å oppnå et mål. Denne typen flertydighet er ikke det samme forvirring, og flertydigheten bidrar til det som gjør serien ypperlig.

For det er ingen tvil i min sjel: denne sesongen av serien er noe av det beste som har vært vist i TV-formatet noen gang. 

Konklusjon - Klar befaling!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...