torsdag 19. mai 2016

Grantchester - Sesong 2

Grantchester er en landsby ved Cambridge i England. Sidney Chambers (James Norton) er prest her på femtitallet, og han har det med å blande seg i etterforskningen av alvorlige forbrytelser. De er det som regel Geordie (Robson Green) som etterforsker. Egentlig. En av seriens mindre realistiske grep er med hvilken letthet presten kan etterforske, og intervjue mistenkte.

Men det spiller liksom ikke noen stor rolle. Som i den første serien, som jeg anmeldte på bloggen, er dette både spennende, tidsautentisk og usedvanlig velspilt. Vennskapet mellom Geordie og Sydney er et sentralt tema, og her får det blant annet brynt seg mot deres svært avvikende syn på dødsstraff (som ble praktisert på den tiden serien er lagt).

Sidneys damemangel er også et sentralt tema, og det følger absolutt med fra den første serien. Det samme gjør stort sett hele galleriet av sentrale personer. På prestegården er det den bistre og strenge hushjelpen og den nokså åpenbart homofile kapellanen.

Intrigene krysser av og til episodegrensene uten at det gjør noe, og de sentrale karakterenes relasjoner er jo gjennomgående. Plottene er jevnt over meget bra, og dette er britisk krim på sitt absolutt ytterste. Etter min mening er dette minst like bra som Lewis og Endeavour.

Konklusjon - Klar anbefaling!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...