onsdag 4. mai 2016

Vinsmaking med studenter - del I

28. april hadde jeg en smaking med en gruppe av våre studenter, og her er de første notatene. Noen av vinene forekommer også i andre sammenhenger på bloggen, men det får stå sin prøve. Forklaringen er at jeg smakte noen av dem også på polsmakingen i Grieghallen 27. april (som disse to), og at noen av vinene er fra min kjeller.

2015 Badenhorst Secateurs Chenin Blanc (Sør-Afrika) kr. 159 
Duft av våt hund og voks. I munnen har den god fylde og syren biter godt fra seg. Med tid i glasset åpner den seg opp fra en litt anonym framtoning helt i starten. Druene kommer fra 60 år gamle vinstokker, og den er spontangjæret og modnet i sement. En meget interessant vin til en god pris som er å finne på mange pol (Kategori 4).

2014 Matassa Cuvée Margeruite (Languedoc-Roussillon) kr. 265
Intenst aromatisk vin der duften går i retning muskatnøtt og litt hylleblomst. I munnen merker man tanninene, og fargen bikker også litt i retning oransjevin uten at vi helt er der. Den forekommer heller ikke som å være filtrert eller klaret på noe vis. Denne vinen er, som den over, meget interessant. Den finnes på tre pol i Bergen og noen få andre steder. Men alle pol skaffer den jo til deg.

Noen kunne jo komme til å tro at min duftassosiasjon skyldes drueblandingen (Muscat Blanc 60%, Muscat of Alexandria 20%, Viognier 10%, Macabeo 10%), men jeg har aldri hatt den duften i noen Muscat-viner før. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...