onsdag 25. mai 2016

Line of Duty - Serie 3

Er dette noe av det beste på TV noen gang? Det lurte jeg på da jeg anmeldte serie 1 og 2 for snart to år siden også.

Konkurrentene er mange, og omfatter også de første to seriene, så jeg tror jeg lar være å konkludere. Men det som er sikkert er at det er både spennende og uforutsigbart. Hvem skulle vel trodd at - nei, jeg kan jo ikke si det. Det ville være å ødelegge spenningen. Nettet har, naturligvis, lister over "the ten most shocking moments...". Ligg unna - til du har sett serien ferdig.

Som i de to første seriene er handlingen i hovedsak lagt til politiets enhet for intern granskning, AC12. Politipolitiet. Vi et i The Midlands et sted, og trolig er det Birmingham som fungerer som lokasjon selv om det ikke nevnes noen gang (men det er kart over byen de bruker). Innspillingen av serie 3 har skjedd i Nord-Irland, men det er altså ikke den dramatiske lokaliseringen.

Det er ikke noen mangel på action, ei heller på intriger. Men det er, som så ofte, skuespillet som gjørt denne serien obligatorisk.

Daniel Mayes griper deg fra første gang du ser han i rollen som Danny Waldron. Jeg kunne også nevnt flere av de andre, men ikke alle de viktigste. For denne serien er ikke laget over helt samme lest som de fleste TV-seriene. Flere forventinger blir brutt.

Hvorfor er dette så utrolig bra? Kanskje en kilde er seriens forfatter Jed Mercurio. Han sier om prosessen:
"I am the only writer and I write them [the episodes] one by one."

Jeg skal ikke skrive mer. Det er bare å komme i gang. Det er nok en fordel å ha sett de to foregående seriene, og i alle fall serie 2. Har du ikke det, er det mye å se fram til. Det er mer enn nok i serie 3 også. Vil du ha endeløs spenning (i alle fall opp mot et døgn), så kan du kjøpe alle tre seriene på Amazon.

Det beste er at serien kommer med to nye runder, og den første av dem kommer neste år.

Konklusjon - Klar befaling. 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...