torsdag 12. mai 2016

Vinsmaking med studenter - del III


2014 Meinklang Burgenland Red kr. 141
Duft av litt bringebær og stikkelsbær (ja, faktisk). Ung og saftig stil. Denne er vesentlig mer "normal" enn Blaufränkisch fra samme produsent. Den har aroma mer i retning den noske skogen og fjellheimen, og den foretrekker jeg faktisk. Men dette er en god vin til en grei pris, og finnes på mange større pol (Kategori 6). Druemiksen er 60% Zweigelt (som er en krysning av de to neste:), 30% Blaufränkisch og 10 St. Laurent.

2014 J-P. Brun Beaujolais L'Ancien kr. 175
Lysest på farge. Duft av blomster (fioler) og vanilje (men den er ikke fatlagret). Leskende vin som likevel har en fasthet i ettersmaken som gjør den matvennlig. Dette er en slager av en vin som finnes på svært mange pol til tross for at den bare er på Bestillingsutvalget og ikke noe annet sortiment.

2013 Chevillon Nuits-St.-Georges 1er Cru Les Bousselots
Det er obligatorisk å ta med en rød burgunder på slike smakinger, for bedre grunnlag har man ikke for å forklare vinnerderiets opp- og nedturer. Høytonet duft med fioler og rødfrukt. Rettlinjet tone gjennom hele smakskurven. Lekker vin, men den er blottende ung. Og prisen på 638 kroner i spesialbutikk fortoner seg fornuftig bare hvis man tar høyde for uårene som ligger bak oss, og frosten som rammet for noen dager siden.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...