tirsdag 31. mai 2022

Kjellerviner i mai - del 2


Extraordinary (96-100 points)
Outstanding (90-95)
Very Good to Excellent (85-89)
Good (80-84)

2015 François Chidaine Vouvray Clos Baudoin

Lys gyllen på farge. På duft er det bakt lime, mango og lanolin. Det siste er det som forteller hvilken drue som brukes her. I munnen har den denne glatte avrundetheten som står så godt til den friske syren og de fruktige aromaene. Meget god lengde også. Jeg ble litt bekymret etter at et par Chidaine-viner fra 2014-årgangen var svært langt kommet, men 2015 - en varmere årgang - har så langt innfridd så til de grader. 

Gjenkjøp? - Helt klart. (89/100 - Utmerket vin)

2003 Château Malescasse kr 360

Heftig duft av lær og tobakkspung. I munnen lekker og elegant med god og frisk fruktighet. God lengde. Her er det virkelig ikke noen ting som minner om den dårlige pressen 2003-årgangen fikk etter den rekordvarme sommeren. Og vinen kan bestilles, og fås på noen pol. Jeg ser ikke bort fra at jeg kjøper mer.

Gjenkjøp? - Ja. (85/100 - Meget god vin)

2005 Domaine Louis Boillot et Fils Nuits St. Georges 1er Cru Les Pruliers

Dyp rødfarge, nesten litt sort, men også klar. Klarhet er i grunnen et gjennomgangstgema for denne vinen. Vi hadde flere røde burgundere denne kvelden, også på nivået over denne, men den utmerket seg på en svært positiv måte. Duften var fin, med klare kirsebærtoner over lær og jord. Smaken i munnen var også, som antydet, klar og tydelig, med meget god lengde. Virkelig en nydelig vin som utmerket seg.

Gjenkjøp? - Helt klart! (92 - Enestående vin) 

2010 Lucien Muzard Santenay 1er Cru Maladière

Min siste flaske av tre, og det var kanskje greit? Her var det tydelig bruning, og på de siste slurkene var det et ørlite oksidert preg. Denne var nok i borteste delen av drikkevinduet. Solid aroma med modne bringebær, våt jord og litt møbelpolish. God fruktighet i munnen, ganske finslige tanniner og en syre som ikke trengte seg unødig på. God lengde. Meget god matvin. 

Gjenkjøp? - Ja (87 - Utmerket vin)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...