mandag 16. mai 2022

- eller kanskje champagne?


Tittelen henger sammen med forrige post der jeg spurte "Cramant til søttende?" Hvis prisen ikke betyr så mye, og kvaliteten betyr desto mer, så er svaret champagne. 

Turgy Réserve Selection Blanc de Blancs kr 360

Det er litt svovel på nesen, og eple og kjeks i munnen. Flott grep og tilstedeværelse i munnen. En helt annen konsentrasjon enn Cramant-vinene i forrige post. Når man smaker disse vinene etter tur så merker man virkelig forskjellen til fordel for champagne. Her er en presisjon som man virkelig kan glede seg over. Litt kort i ettersmaken, men til denne prisen er det en flott vin som også finnes på de fleste større pol (kategori 6 og over). En av vinene jeg satte et kryss ved denne dagen på polsmaking. 

Brun Grande Reserve Brut kr 450

Grei mousse, god munnfølelse, og klassisk autolyse samt kjeks og epler. Men satt opp mot vinen over faller denne gjennom. Den er litt diffus, og har dårligere konsentrasjon og struktur enn Turgy. Så det gjør egentlig ikke så mye om denne vinen er utsolgt for de aller fleste. 

Charlemagne Blanc de Blancs Réserve Brut kr 370

Lys og sitrusfrisk. Noen snev av sukkerbrød (brioche) og nøtter. Finslige bobler og god intensitet. En fortreffelig all rounder som jeg også har servert i større lag. Tilgjengelig på de fleste pol av en viss størrelse, og sikkert noen til. Men nå har den fått seg en konkurrent i Turgy-vinen. 

* Vinene smakt på Vinmonopolets smaking 26.4 fra arrangørens glass. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...