torsdag 19. mai 2022

Rosévin til vår og sommer


Jeg avskyr egentlig den sesongbetonte vinjournalistikken - "Bobler til nyttår" og "Vin til påskelammet" og alt det der. Men på ett område lar jeg kalenderen og termometeret styre vinvalget: Rosé. Det blir knapt drukket rosévin utenom terrassesesongen. So here goes!

Allram Blauer Zweigelt Rosé 2021 kr 150

Ikke så aromatisk: Svak duft av røde bær og gress. Men i munnen gjør den mye mer av seg. Den fyller hele munnhulen, er smidig og behagelig og henger lenge igjen. Meget anvendelig, for denne går også godt til et bredt utvalg mat. Og prisen er svært god. I bestillingsutvalget, men en god del pol har klokelig tatt den inn. 

Heidi Schröck Biscaya Rosé 2020 kr 200

Fin og nypepreget farge. Det er både nyper og urter på nesen også. Lekker munnfølelse med god balanse mellom frukt og eleganse, men det er litt gummi i ettersmaken som ikke helt passer inn. Men totalinntrykket er en meget interessant rosé i den seriøse delen av markedet. 

Il Palagio New Day Rosato 2021 kr 200

Dette er artisten Stings vinprosjekt i Toscana. Vi gikk på samme universitet Sting og jeg, men ikke akkurat samtidig. Anyway. Litt reduktiv på nesen. Solid frukt og godt grep i munnen, så her har ikke bare druene passert i full fart. Skikkelig grep i munnen. Solid vin til rosé å være. Duft av markjordbær. Dette er definitivt ikke noe tull, og en melding med ettertrykk i denne flasken. (Notat på "Message in a Bottle" - en hvitvin - kommer senere.) Roséen er dessverre også BU-vin som få pol har tatt inn. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...