lørdag 21. mai 2022

Loire Rosé


Francois Chidaine Touraine Rosé 2021 kr 177
Lys på farge - men ikke så lys som den nederste her. Litt reduktiv på nesen, men også litt rødfrukt. God konsentrasjon og fint grep i munnen. Bra vin til prisen. Den er på typisk Nafstadvis ikke tilgengelig i bestilling, men noen pol har den. Inklusive Sletten i Bergen. De innkjøpte druene er blandet i følgende forhold: 10% Gamay, 50% Grolleau (som heller ikke jeg hadde hørt om før) og resten Pinot Noir (som vinene under har 100% av). 

Prieur Sancerre Rosé 2021 kr 280
Intens duft av friske jordbær. Friskt innslag, og solid innover i smakskurven. Dette er ikke noen tøysevin. Godt grep i munnen og meget god lengde. Den koster kanskje hundre kroner mer enn de fleste er villig til å strekke seg for en rosévin, men dette er meget tilfredsstillende. Inne på noen pol, og tilgjengelig på bestilling - selvsagt.

Lys. Duft av nype og litt bringebær. Harmonisk i munnen med lang ettersmak. Seriøs vin som på irriterende Nafstadvis ikke er i bestillingsutvalget. Tre pol har tatt den inn, og en av disse er Valken i Bergen. Dette er en rosévin som klart vil ha godt av både lufting og lagring. 

Av prismessige årsaker er det vel den første av disse som frister til kjøp, men de to andre er eksempler på at rosévin kan være seriøse saker. Men jeg tilstår at jeg fortsatt har vanskelig for å tenke rosé utenom sol og sommer. Kjøp av den første er vel uansett begrenset til oss som har tilgang til de tre polene som fører den. 

* Vinene smakt på VP-smaking i Bergen 26. april fra standard smakerglass fra arrangøren. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...