mandag 9. mai 2022

De to siste


Det er en stund siden oktober 2021, og endelig har jeg kommet til de to siste notatene fra dagen for min personlige rekord med 71 smakte viner. Jeg har klart å dytte alle de andre inn i ett eller annet tema, men har glipper det. Tema må bli "de to siste." Begge er smakt fra arrangørens standardglass. 

Lisini San Biagio Rosso 2016 kr 350(?)

Vinen jeg smakte var en 2016, men det er 2014 som står i listene. Det er ingen pol som har denne i listene, så det er kanskje en liten forsinkelse enten i oppføringen eller i gjennomstrømmingen på lageret. Dette er 100% Sangiovese, men utenfor Brunello så det er en IGT. Klassisk stil på nesen med merkbart innslag av lær og krydder. Frukten er definitivt mer jordbær enn kirsebær. Myk og fruktig i munnen med stor fylde, men også fasthet i slutten av smakskurven. Det er ingen fatlagring. Spennende vin som godt og vel forsvarer prisen. 

Girardin Meursault 1er Cru Les Genevrières 2017 kr 996

Det er et mer åpent spørsmål om denne forsvarer den ganske friske prisen på nesten tusenlappen, men jeg heller i retning av et positivt svar på det. Dufter voks, sitrus og stor fylde. Klassisk både på duft og smak, men klassisk etter den nye Meursault-normen med friskhet og presisjon. Finnes "fyldig duft"? Ta en sniff på denne vinen og prøv å benekte at den har fyldig duft. Det vil du slite med! Den tar også et skikkelig grep i munnen, og ettersmaken er solid og flott. Den siste vinen jeg smakte denne dagen i Grieghallen var kanskje også den beste. Fantastisk vin, som fortsatt er å få på noen små pol i triangelet Vinterbro, Vestby og Drøbak. Tilfeldig? (Bildet fra vinmarken)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...