lørdag 28. mai 2022

Chassagne-Montrachet (hvite)


Lequin-Colin Chassagne-Montrachet Clos Devant 2020 kr 600

Duft av sitrus, med saftighet, kjølig balanse og en del krydder når vinen kommer i munnen. Den biter seg skikkelig fast, og må sies å være omtrent Vielles Vignes (53 år gamle vinstokker). Ikke Premier Cru, men det er nok flere av det slaget som ikke når opp til denne vinen. Inne på en del pol. 

Vincent & Sophie Morey Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2020 kr 700

Duft av sitrus, voks og ganske merkbar lakris. Mer fylde enn i vinen over, og god lengde. En vin med potensiale. Utsolgt fra importøren, men inne i gode mengder på tre pol på Østlandet. 

Vincent & Sophie Morey Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Embrazees 2020 kr 700

Selvsagt ganske lik vinen over, men kontrastene er også lettere å merke når man smaker dem opp mot hverandre. Denne er lekker, frisk og elegant. Presis og intens, med god lengde. Jeg kjenner ikke til denne vinmarken fra før, men denne vinen skiller seg klart fra den over. Denne er også utsolgt, men inne på fire pol foreløpig. 

Philippe Colin Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Chaum es Clos St. Abdon 2019 kr 730

Her er det mer voks, epler og med fin fylde. Fylden kommer med mindre presisjon enn vinen over. Noe fat også, selvsagt, men det er ikke påtrengende. Også denne vinen er nær ved å bli utsolgt fra det ene polet som har noe igjen (se lenken). 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...