torsdag 26. mai 2022

Allram (Kamptal, Østerrike)


Allram Strass Riesling 2021 kr 165

Dufter norsk pære og (unorsk) sitrus. Frisk og nesten litt perlende i munnen. God lengde. Dette er som vanlig en flott vin til prisen og anvendelig til mat. Bare på BU, dessverre, og noen pol. 

Allram Strass Riesling 2012 kr 309

Dette er den samme vinen som over, men ti år gammel. Det skal vel bevise et poeng om at vinen over, år ut og år inn, er en strålende vin av høy kvalitet. De lykkes med det, etter min mening. Dufter urter og modent korn. Frisk i munnen med et godt bitt, men også god fylde. Den har holdt på friskheten og breiet seg litt ut i aromatikken. Den henger virkelig lenge i munnen. Folk for selv avgjøre om de vil kjøpe denne eller legge den basale Rieslingen i kjelleren i ti år. Det siste er mest regningssvarende, i alle fall. Men det var virkelig gøy å prøve denne. 

Allram Strasser Hasel Grüner Veltliner Alte Reben 2020 kr 155

Duft med epler, sitrus og hvit pepper. Slank og lekker i munnen, med lang ettersmak. Et funn til prisen, og tilgjengelig på svært mange pol (kategori 3). 

Allram Weissburguner Papageno 2020 kr 165

Navnet på vinen stammer visst fra et Mozart-jubileum da viner fikk navnene til karakterer fra hans operaer, og Papageno er fra Tryllefløyten. Noe magisk skal jeg ikke love, men dette er en virkelig god vin som jeg har smakt og likt før. Weissburgunder er underskattet i Norge, men det er ikke tilfelle nedover på kontinentet. Dufter friske røde epler, og i munnen er det flott fylde. Burde passe perfekt til fiskesuppe. En meget velintegrert og balansert vin, og virkelig ypperlig til prisen. Heldige er de som har denne på sitt lokale pol. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...