lørdag 30. september 2023

Kjellerviner i september - del 2


2017 Louis Jadot Beaune 1er Cru Boucherottes Domaine des Héritiers Louis Jadot

Svært lys og transparent. På nesen er det friske røde bær og et lite anstrøk av fat. Frisk og forekommende i munnen, med god lengde. Men den mangler kropp og frukt, noe verken tid i glasset eller økende temperatur gjorde noe særlig for å rette opp. Jeg tror - og håper virkelig - at videre tid i kjelleren kan få vinen til å legge på seg. Årgangen var tidlig kjent som en "restaurantårgang" - den typen som ikke lukker ned, og som er god å drikke tidlig. De som virkelig elsker den anemiske siden av røde burgundere har her fått vinen sin. Jeg drøyer videre utforskning av denne årgangen. 

83/100

2008 Château Haut-Batailley (Pauillac)

Klart lysere enn forrige flaske som ble drukket for to år siden. Ørlite vandig kant kanskje, men ellers lite som tyder på noen alder. Duften er smooth. Rødfrukt og litt edeltre. Det er harmonien som råder. Det samme gjelder både smak og munnfølelse. Den er avslepen og føyelig. Man må sette pris på moden vin, og at harmoni og eleganse er egenskaper man søker i moden bordeaux. Det gjør jeg. Kjøpt for 272 kroner for ganske nøyaktig 12 år siden. 

88/100

2009 Château Brane-Cantenac (Margaux)

Eleganse er det som preger denne vinen, helt i pakt med "læreboken" om Margaux. Litt vandig i kanten, men knapt til å merke. Fin dybde i fargen, og klar. På duft noe floralt, lær, vanilje og moderat søte kirsebær. I munnen er den ganske myk, men med svært velintegrerte tanniner som på nesten umerkelig vis bygger en solid kjerne i vinen - særlig mot slutten av smakskurven. Klart friskere også mot slutten av smakskurven og over i ettersmaken. Meget tilfredsstillende vin. (Bilder fra mitt besøk i Margaux i sommer.) 

88/100

THE 100-POINT RATING SCALE

Helt ekstraordinær (96-100 points)

Enestående (90-95)

Meget god til utmerket (85-89)

God (80-84)

På det jevne (75-79)

Under pari (70-74)

Ligg unna (50-70)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...