onsdag 30. januar 2013

Crossfire Hurricane (Blu-Ray)

Hvordan er det å være i stormens øye? Det synes å være spørsmålet som besvares i denne filmen. Stormen har The Rolling Stones i stor grad blåst opp selv, med god hjelp av Andrew Loog Oldham (deres første manager). Den er også av det langvarige slaget, 50 år sist sommer, akkurat som en norsk blogger jeg ikke skal nevne navnet på (kremt), og det er i anledning Stones' jubileum at denne ble produsert.

Jeg var riktig fornøyd med å ha valgt blu-ray formatet til denne filmen, for de mange tidligere ukjente opptakene var for en stor del i svart/hvitt, og de ble riktig kontrastrike og detaljerte i dette formatet.

De mange interessante opptakene er en grunn til å anbefale denne filmen, den andre er kommentarene fra de involverte. Særlig er det Bill Wyman, Charlie Watts, Mick Taylor og Ronnie Wood som har mest interessant å si denne gangen - kanskje fordi The Glimmer Twins har fortalt sin historie så ofte før? Men uansett, selv for en langvarig og svært opplest Stones-fan er det mye nytt å plukke opp, og det er også mye kulturkunnskap og glimt av visdom å ta med seg.

Fortellingen har et tyngdepunkt fra tidlige tider og til omtrent 1972, deretter er det en del rundt Keiths arrestasjon i Toronto i 1977, og så er det den store turneen tidlig på 80-tallet som blir avslutningen - selv om folkene sitter i 2012 og forteller historien.

Jeg vil også gjerne gjøre oppmerksom på at jeg for snart seks år siden her publiserte den endelige rangeringen av The Rolling Stones album.

Til slutt et sitat fra Bill Wyman: "Look at any member of this band. They're not normal people. We're all completely nuts in a certain way, aren't we?"
- Bill Wyman, 1987

Konklusjon - Klar anbefaling (men mest for fansen).

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...