søndag 13. januar 2013

Viner en aften

Pol Roger Champagne Brut Rosé 2002
Nydelig farge, en mellomting mellom bringebær og nype, god mousse i glasset. Mer rund og behagelig enn spiss og fokusert, og litt kort. Likevel en god vin.

Gjenkjøp? - Ikke helt sikker.

Wolfer Goldgrube Riesling Spätlese 2002 (Vollenweider)
På CellarTracker.com står følgende: "Drinking window: Drink by 2008" og kilden er "community". Mer trenger man ikke vite om påliteligheten til Cellar Tracker. Denne Mittel-Mosel vinen er, fire år etter, svært lys, frisk. Blomster og litt petroleum. Stålsterk underliggende syre, og god lengde.

Gjenkjøp? - Ja.

Hugel Riesling Jubilee 2005
Stram, fokusert og mineralsk vin. Litt i overkant streng i starten, med et steinmineralsk preg som skjemmer ettersmaken. Tipper det skyldes generøs svovling. Med økende temperatur og tid blir den rikere og rundere, med svært lang ettersmak. Flott vin - men litt skjemmet av det jeg tror er svovel.

Meursault 1er Cru Les Genevrières 2002 (Francois et Antoine Jobard)
Oksidert. Den flasken jeg hadde i julen var mindre oksidert, den viste seg ikke som helt klart oksidert før dagen etter, men her var det ingen tvil fra første stund.

Gjenkjøp? - No way!

Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos St. Jean (2004) (Michel Niellon)
Lys og ung stil. Først litt eik og svovel, men det "blåser av". Lime, snev av allehånde, fokusert og frisk. Mineralsk stil, og 2004-typisk (som betyr litt trang i skjæret).

Gjenkjøp? - Ja.


Chambolle-Musigny 2002 (Mugnier)
Fabelaktig vin - for dette nivået. Duft av røde bær, kjøttkraft og orientalske krydder. Jeg gikk rett på kommunen, og nivået også. For selv om dette er flotte saker, så følger den ikke opp på enden av smakskurven som en premier cru skal gjøre. Men det er ikke kritikk, for man kan jo ikke med noen rimelighet forlange mer av en vin som denne. Mugnier ruler!

Nuits-Saint-Georges 1er Cru "Les Perrieres" 2001 (Chevillon)
Denne vinen er skjemmet av et litt muggent preg i ettersmaken, men ellers var den virkelig fin - om enn ganske utviklet og etter min oppfatning på tur ned. Duft av orientalske krydder og en bakgrunn av røde bær. Jeg gikk først til Gevrey-Chambertin på denne. Den har bra trøkk i midtpartiet og fortjener absolutt klassifikasjonen.

Barolo Vigna-Rionda 1998 (Massolino)
Ferske og ganske ekstraherte saker. Svært mørk på farge - Nebbiolo med farge som en fersk Syrah fra Rhône. Snev av rødsprit på nesen, men også knuste kirsebær. Voldsomt trøkk her. Virker jo helt fersk tross sine år. Minst ti år til, kanskje, men det er mulig dette aldri blir den type Barolo jeg liker.

Bildet: Professor Skilleås i kjelleren hos Massolino i 2008.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...