tirsdag 14. februar 2012

Sherlock 2 (DVD)

Det slår meg nå at jeg ikke har anmeldt Sherlock (DVD) - den første serien her før. Nå har den gått på NRK på tirsdager, og i kveld er den nye serien på gang. (se bildet over).

Den har jeg selvsagt kjøpt og sett på DVD, og det er den jeg anmelder her. Jeg skal forsøke å ikke spolere noen poenger her, men litt må nevnes om noen av episodene.

De tre episodene i denne andre serien er, som i den første, mer som filmer å regne. Med 90 minutter å fylle skal det mye til for å unngå at det tipper over i det langtekkelige på den lille skjermen (til forskjell fra den store på kino). Det unngår man her. Den svakeste episoden er kanskje den midterste, 'The Hounds of Baskerville', men også den er vel verdt å se.

Den første er muligens den beste. I tillegg til et tett plot, lynende deduksjoner og flotte karaktertegninger er det også mye fint å se på. Men nå uttaler jeg meg som heteroseksuell mann. Lara Pulver er svært behagelig å se på, men det er ikke så behagelig å bli utsatt for den karakteren hun spiller i 'A Scandal in Belgravia'. Såpass må jeg kunne si uten å spolere noe.

Den siste episoden heter 'The Reichenbach Fall', og dermed er det klart at man i denne serien har tatt for seg de tre kanskje mest sentrale fortellingene fra den Conanske kanon. Det er ikke lite bare det, og de har klart å oppdatere den til vår tid uten å miste noen ting av det som ga fortellingene til Conan Doyle sin magi.

Konklusjon - Klar anbefaling!

6 kommentarer:

kds sa...

Det ser ut som om A scandal in Belgravia sendes på NRK1 i kveld.

Ole Martin Skilleås sa...

Det stemmer. Her er det mye å glede seg til!!!!

Anonym sa...

Hva mener du med "lynende deduksjoner" i denne sammenhengen?

Ole Martin Skilleås sa...

De foregår raskt, og presenteres også i et svært hurtig tempo. Det som i tillegg forsvarer denne ordbruken er at bildene og effektene på skjermen kommer så hurtig og med lysskifter som bringer tankene (i den grad de henger med) over på det atmosfæriske fenomenet som kalles "lyn".

Happy?

Anonym sa...

ja, skjønner, men jeg tenkte mer på deduksjonene?

Ole Martin Skilleås sa...

Deduksjonene til Holmes er jo fulle av uutforskede forutsetninger og mulige fallgruber, men slikt kan jo en TV-serie greit komme unna med. Det er verre i virkeligheten.

Kort sagt: det er bra TV, men dårlig metafysikk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...