onsdag 1. februar 2012

Endeavour (DVD)

Inspector Morse var ung en gang, og det er denne unge politimannens første sak i Oxford vi får presentert her. En forsvinningssak fordrer store mannskapsstyrker fra omkringliggende politidistrikter, og blant disse finner vi Endeavour Morse - spilt av Shaun Evans.

Evans har ikke åpenbare fysiske likheter med John Thaw bortsett fra størrelsen, men de andre likhetene er mer avgjørende. Som Thaw er Evans a northerner, Evans fra Liverpool og Thaw fra Manchester. Det viktigste er likevel den litt skjulte følsomheten de bringer til rollen. Her er Evans en åpenbaring.

Det er mye i denne serien som peker frem mot Morse: hovedpersonens gjerrighet, bilen forekommer i en scene, romantiske forviklinger, pubens rolle, Colin Dexter har en cameo, osv.

Som serien Morse, og etterfølgeren Lewis, er Endeavour en 90-minutters avsluttet episode. Klassisk musikk og vakker arkitektur møter også her lite attraktive sjelelige kvaliteter og stump vold. Ulikt Morse og Lewis er dette bare en enkeltstående episode så langt, men etter det jeg forstår er man nå nær enighet om en serie.

Konklusjon - Klar anbefaling!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...