mandag 27. februar 2012

Ung Bordeaux

For en tid tilbake hadde vi i Vitis Bergensis en Bordeaux smaking, og Odd Rydlands notater er her. Mine egne notater om de eldste vinene kom tidligere i måneden. Jeg har ikke sett på hva Odd har skrevet om disse vinene - så noen kan jo kanskje forlyste seg med å sammenligne?

Château Canon 2010 (Canon Fronsac) kr. 167
Jeg lenker ikke til polet, for der er det 2009 som står, men jeg tipper det er denne årgangen som dukker opp skulle du finne på å bestille. Snev av fløtekaramell, mørke bær, fin syre men myk struktur. Noen mener den bør lagre i ti år, men jeg ville prøvd om tre-fire år.

Château Moueix 2008 (St. Emilion) kr. 179,90
Mer karamell her, men samtidig er den ganske mager og ugenerøs. Tørr ettersmak.

Château de Montahut 2008 (Fronsac) kr. 169,10
Mer grep her, sitter godt i munnen, litt trepreget ettersmak, og mer tannisk. Likevel vesentlig bedre enn den forrige.

- Av disse tre var det klart at den første var den beste, mens nummer to var klart svakest. Den prøvde for mye, uten å ha forutsetninger for å klare det.

Vi tar tre til:

Pique Caillou La Reserve 2009 kr. 159,90
Det er 2005 som står i listene, men denne var 2009. Dufter litt sigarboks, solbær, den er saftig men litt "spiss", men har absolutt eleganse.

Château Haux 2008 kr. ???
Det var ikke smaksark på denne smakingen, og noen av vinene fikk jeg ikke helt med meg detaljene på, og denne fant jeg ikke igjen i polets lister, så noe informasjon mangler her. Uansett: dufter eik og karamell, samt geranium (noen mente Coca-Cola). Den har svært god balanse, og fremstår som elegant ut fra munnfølelsen og smak/retronasal olfaksjon. Absolutt mye bedre når den drikkes enn når den duftes.

Château Moueix 2009 kr. 137
Litt stum på duft. Lett, med fin fasthet i munnen. Grei vin - men er det noe mer? Det kan man kanskje ikke forvente med noen rimelighet gitt prisen?

- Av disse seks var det helt klart at disse siste tre ikke endret oppfatningen av at det var den første vinen som utmerket seg.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...