lørdag 25. februar 2012

Oppsamlingsheat

Puligny-Montrachet 1er Cru Les Clavoillon 1996 (Dom. Leflaive)
Det er ingen overdrivelse å si at dette er en strålende vin i toppform. Fyldig, men frisk og lineær, lang ettersmak som rettnok begynner å bli i tørreste laget. Dette var siste flasken, men de som sitter på flere bør kanskje vurdere om ikke denne bør føres over på "ut-listen".

Bockenauer Felseneck Riesling Trocken 2009 (Schäfer-Frölich) kr. 239,90
Denne kjøpte jeg i Sandnes. Fabelaktig duft av blomster, sitrus og kalk. Høy syre, og det er denne vinen henger på i ettersmaken. Omtrent 140 kroner rimeligere enn sin GG bror fra samme årgang. Er dette det beste kjøpet? (Tim Frölich får pryde innlegget)

Morgon Côte du Py 2010 (Foillard) kr. 229,90
Litt reduktiv på nesen - gummi pluss blomster. Svakt preg av rødfrukter, og i munnen er det først og fremst fasthet og "dybde" man legger merke til. En robust vin som trolig trenger noen års lagring for å blomstre og gå av seg gummien.

Sainte Epine 2009 (Souhaut) kr. 324
Knust svart pepper og hengt skinke, gasbind og jod. Med andre ord: lærebok i Syrah fra Nord-Rhône. Lengden er grei, og det er klart at i dag fremstår denne vinen som mer strukturert enn fruktig. Jeg kjøpte 2004-årgangen da den kom, og det var en fornøyelse å drikke de elegante vinene seks-syv år etter årgangen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...