fredag 16. september 2022

Rød Sancerre


André Dezat Sancerre Rouge Prestige 2019 kr 370

Rubinrød med et snev av fiolett. Mer fat på nesen her enn på vinene under, men det er ikke skjemmende mye. Frisk i munnen, og henger lenge i ettersmaken, men smaksprofilen er ganske diffus. Den mangler rett og slett klarhet i frukten, og man kan forvente mer av en vin som denne. 

Boulay Sancerre Rouge Oriane 2016 (kr. 390 da den ble kjøpt)

Dufter jordbær og fat, og er veldig Bourgogne Rouge på nesen, men med et lite vegetalt innslag som sladrer om opphavet kanskje. Klarer smaksprofil enn vinen over, og også mer elegant. På nesen kommer det litt kirsebær etter hvert, og det vegetale blir til tydelig geranium. Totalt sett har denne vinen en smaksprofil som er "spissere" enn man gjerne har i Bourgogne Rouge. Den klart beste i denne flighten, som ikke overbeviste om at Sancerre Rouge er så bra. 

Francois Crochet Sancerre Rouge 2019 kr. 389

Rubinrød. Dufter friske bringebær og litt eik. Alkoholen svir litt i munnen, og munnfølelsen er også intens og noe usjarmerende. Den taper seg fort i glasset, og siste halvdel av smakskurven kollapser rett og slett. Dette var rett og slett ganske dårlig. 

Vacheron Sancerre Rouge 2015

Lysest av disse fire, nesten som en rosé. Tung duft av nype og jordbær, og det er et lite snev av oksidasjon her og noe bittert på smak. Ettersmaken er kort. Fargen er fin, men denne er også noe usjarmerende alt i alt. (Prisen på 2019, som er inne nå, er på 390 kroner.)

Disse vinene ble smakt i mars i år fra Spieglau smakeglass. Alt i alt var denne flighten ganske skuffende, med to viner som var godt under pari og to som ikke levde opp til prisnivået.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...