torsdag 22. september 2022

Saumur Cabernet Franc


Arnaud Lambert Saumur Brézé Clos Mazurique Rouge 2020

Mørkere enn rubin, herlig duft av moden, frisk rødfrukt. Solid, saftig, frisk og dyp i smaken. Alt det gode du kan si om en rødvin kan sies om denne. En riktig herlig vin. Rød Loire-smakingens beste vin etter min mening. Den er utsolgt nå, men jeg kjøpte (ca. kr 240) og drakk flere av denne. (Foto: Ole Martin Skilleås)

Arnaud Lambert Saumur-Champigny Les Terres Rouges 2020

Dessverre utsolgt, men flere opplysninger kan finnes i lenken. Mer tydelig bringebær på denne. Fint fokusert med mer merkbare tanniner. På mange vis også mer elegant og sofistikert, men mindre frisk, fruktig og pågående - som om den var skrudd ned fra 11 (cf. Spinal Tap) til 7. Kostet noen kroner mer enn vinen over, uten at jeg syntes den var verdt det. Men det er smak og behag. Denne stiller i dress, mens den over er klar for finalen på 1500 meter. 

Roches Neuves Clos de L'Échelier Saumur Champigny 2017

Dufter råmelk rett fra tanken. Beklager til de som ikke har mine rurale referanser, men denne må de tåle. Fortsatt litt fjøslukt videre også, men en flott struktur, fruktighet og saftighet. Ikke helt på nivå med vinen øverst, også denne er nydelig med et godt grep i munnen. Lengden er OK, men ikke overveldende. Utsolgt, men gikk for 329 kroner. 

Guiberteau Saumur Les Chapaudaises 2018

Ikke så tydelig på duft som de andre vinene i denne flighten, men det er litt eik og mye vanilje. Den virker mer uferdig enn de andre. Produsenten er geni-erklært, men det som er i glasset her tyder ikke så bra. Men det er mye struktur, og da er jo den vanlige (bort-?) forklaringen at den trenger tid. (Lenken går til Becky Wassermans side)

Smakt fra Spieglau hverdagsvinglass på Vitis Bergensis smaking 27. mars 2022.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...