lørdag 10. september 2022

Trimbach Riesling


Trimbach er en stødig produsent av tørr Riesling, som vi har her, og flere andre drue- og vintyper også. "Klar og streng" er karakteristikker som passer bra på vinene herfra, og man vet hva man får. (Bildet: Noen Trimbachviner som ikke er Riesling.)

Tribmach Riesling 2018 
Dufter sitrus og petroleum. I munnen øker bare petroleumspreget. God frukt, lengde og presisjon. Den varme årgangen kan ha forsterket eimen av bensinstasjon. Nå er det 2019 som står i listene til 210 spenn, og den finnes i et bredt spekter av pol. Alltid et sikkert kjøp. 

Her er petroleumspreget vesentlig dempet. Dette er som en utgave av vinen over der alt det gode har blitt forsterket minst 50%: Det er større friskhet, intensitet og lengde. Druene kommer fra to parseller med svært gamle Rieslingstokker i Hunawihr; den ene i Grand Cru Rosacker og den andre i Muehlforst. 

Gode gamle Freddy! Umiskjennelig Riesling, men her er det lite petroleum. 2014 er da også en kjølig årgang der syren gjør mer av seg, og der man får mer typiske viner av gammelt merke. Her er det litt voks på nesen, men karakteristikken bør heller få fram den klarhet, intensitet og gode frukt som finnes her. Produsenten ruger gjerne på disse vinene en stund før de slippes. Denne har jo kommet åtte år allerede, og hos produsenten er de nå mellom 2014 og 2016. 2015 blir sluppet først senere, for den er mer lagringskrevende. Det er jo en sympatisk holdning. Likevel er det ganske opplaget at denne vil ha godt av å langres noen år til. Druene kommer fra Grand Cru vinmarkene Geisberg og Osterberg de Ribeauvillé. der vinrankene i snitt er 45 år gamle. (Og prisen er ikke ille, for fra produsentens utsalg koster 2016 hele 65 euro.)

Vinene ble smakt fra arrangørens glass på Vinmonopolsmaking i Bergen i april.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...