tirsdag 22. februar 2022

Kjellerviner i februar - del 1


2004 Didier Dagueneau Pouilly-Fumé Pur Sang

Lys på fargen, som en helt ung hvitvin og ikke en som snart får stemmerett. Den overvelder ikke med duften. Den er tilbakeholden, og gir litt sitrus og stram mineralitet. Den trenger lang tid i glasset for å gi litt litchi - men ikke søtlig litchi. Stram, presis og elegant i munnen. En vin for puritanere; slike som mener man ikke skal slå seg løs men holde seg på den smale og stramme sti. Kanskje vinen løsner litt på den stivede snippen om ti år? Siden dette var min siste flaske får jeg ikke vite det. 

Gjenkjøp? - Kanskje.* 

2010 Domaine Matrot Volnay 1er Cru Santenots

Fortsatt fin og frisk i fargen. Duften på den elegante siden, med litt sure kirsebær, lær og et lite jordlig preg. Smidig og elegant i munnen med god lengde. Den siste av mine tre flasker. Det er mulig den kan bli bedre, men heller ikke sikkert. Et fint tidspunkt for å ta en fin vin. Kostet bare 460 kr i 2016. Matrot lager kanskje ikke de mest superlative røde burgundere, men de er meget pålitelige og gir god kvalitet for pengene. 

Gjenkjøp? - Ja.**

2008 Camille Savès Champagne Grand Cru Brut Millésimé Bouzy

Glassepler til å begynne med. I munnen kommer et anstrøk av honning over sitronterte og brødbakst. Kremete men frisk, og med god lengde. Virkelig en vellykket champagne som er på topp akkurat nå. Synd det var den siste flasken. 80 % Pinot Noir.

Gjenkjøp? - Absolutt!***

2008 Pol Roger Champagne Vintage Brut

God mousse og godt grep, men den har ikke rundet seg ut ennå. Den er i overkant skarp og usjarmerende fra midt i smakskurven og ut, og det er mye bitterhet mot slutten. Klart dårligere enn vinen over.

Gjenkjøp? - Tja, satser på at den er bedre om et par år. ***

* Smakt til middag fra Zalto universal. 

** Smakt til middag fra Riedel burgund.

*** Smakt fra Riedel Chianti Classico / Riesling

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...