torsdag 24. februar 2022

Når ormene kommer ut av veggen


Russlands invasjon i Ukraina viser med all ønsket tydelighet hvem som ikke er til å stole på her i vest. Trump skryter på den ene siden av at Putin ikke ville turt å gå inn i Ukraina på hans vakt, mens han utroper samme mann til geni og beundrer at han er så tøff. Det er liten tvil om at Trump gjerne vil ha samme type makt som Putin.

Bildet over viser Le Pen som også får penger til sitt parti fra Putin. Snakk om "nasjonal selvstendighet" og forsvar mot invasjon utenfra (muslimer) blir åpenbart som tomt snakk når de bøyer seg i støvet for Putin Erobreren. Salvini er ikke mye bedre (se bildet under).


Her hjemme har vi den stadig mer patetiske Carl I. Hagen som går Putins ærende og vil ha folkeavstemninger i utbryterrepublikkene. Hagen har falt fullstendig for Putins lumske retorikk, og vi kan prise oss lykkelige for at han aldri fikk noen fremstående posisjon i Stortinget, regjeringen eller Nobelkomitéen. 

Beundringen for sterke menn går åpenbart hardt ut over forstanden. Men det er ikke så mye bedre på den andre kanten av det politiske spekteret. Troen på at alle er til å stole på og egentlig bare vil ha fred, er åpenbart feilaktig. Der kan de kanskje nå spørre seg om det er så lurt for for eksempel NATO-landet Norge å si fra seg all beskyttelse fra atomvåpen uten at verdens brutale kjeltringstater beviselig og kontrollerbart gjør det samme. Avtalen Ukraina og Russland undertegnet i anledning at Russland tok over alle atomvåpen som hadde tilhørt Sovjet-Unionen er ikke mye verdt nå (eller i 2014). 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...