lørdag 29. februar 2020

Kjellerviner i februar

2005 Lafarge Volnay 
Dekantert fra 14 grader i ca. en time. Svært mørk - kunne vært en bordeaux, men er tross alt mye klarere. Dufter jord, roser og høstløv. Det er mye å smatte på her, med god dybde, til tross for at den er ganske slank i munnen. Meget god lengde for dette nivået. I det hele tatt minner dette mer om 1er Cru enn landsbyvin. Lang ettersmak. 2005 rides again!

Gjenkjøp? - You bet! Kjøpt for fattige 188 kroner. 


2010 Produttori del Barbaresco Barbaresco
Dufter tyttebærgrøt og litt smør. Solid, lang, og en skikkelig matvin som rydder opp i munnen etter fløtegratinerte poteter og lammesteik. Meget tilfredsstillende vin. Den tiende flasken i kassen. De var et røverkjøp til 250 spenn flasken i en årgang der også Cru'ene gikk i denne vinen, men nå koster den vinen hundre kroner mer. Det er ikke fullt så gøy. 

Gjenkjøp? - Ja. 


2013 Fernand & Laurent Pillot Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Champs-Gain
Lys. Duft av lime og krydder. Syrlig og lekker i munnen, men mangler fylde, trøkk og lengde for å påkalle superlativene. På den annen side kostet den (i dagens marked for burgundere) fattige 365 kroner, et prisnivå der man skal slite for å finne landsbyburgundere. Men moderat skuffet var jeg.

Gjenkjøp? - Nei. 

2006 Domaine Robert Chevillon Nuits St. Georges 1er Cru Les Cailles
Klar, men mørk. Fargen er yngre enn vinen, for å si det slik. Duften er klar, krydderpreget, og med god mørk frukt. I munnen er den fruktigere enn jeg ventet meg til årgangen - som ellers har vært vel kantete. Her er det harmoni, dybde i frukten, god aroma og solid struktur med god lengde. Langt den beste av 2006-erne fra 1.er cru vinmarker så langt. 

Gjenkjøp? - Ja. 

2000 Domaine William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots
Helt sensasjonelt god! Litt gyllen - omtrent som en giftering, men i glasset fortoner den seg en del lysere. På duft er det bakt sitron, og flere lag med dufter. På smak likedan. Det er kompleksitet og kvalitet i rikt monn. Dette er et bevis på at det tross alt er lurt å lagre vin. Men Chablis må man enten drikke mens den er ung, eller vente i tett på 20 år. Siste alternativ er ute for min del, så heretter blir det å drikke Chablisen ung. 

Gjenkjøp - Absolutt! 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...