onsdag 5. februar 2020

Olivier Leflaive


Olivier Leflaive tilhører den kjente familien med samme navn i Puligny, men har siden 1985 drevet sin egen business selv om han også til tider har vært med i familiebedriften. Han kjøpte inn druer, og drev også noen vinmarker uten å eie dem, men fra 2010 fikk han også tilbake kontrollen over vinmarker som han hadde leid ut til familiebedriften Domaine Leflaive. Han driver også et firestjerners hotell - La Maison, og restauranten La Table d'Olivier Leflaive. Der spiste jeg for snart 20 år siden, så den erfaringen er vel ikke så mye verdt. 

Druene til denne vinen kommer omtrent jevnlig fordelt fra ulike parseller i kommunene Meursault og Puligny-Montrachet. Duft av sitrus, i munnen overraskende myk. Den mangler et solid avtrykk, men er likevel et bra kjøp. Inne på ti pol. 

Fra 21 forskjellige parselller i kommunen, og vinen lagrer 12 måneder på bunnfallet i 20% ny eik. Klassisk duft med sitrus, hvite blomster og litt fat. Godt grep i munnen, og alt på plass her. Men med denne prislappen blir det på tok for dyrt for landsbynivå. Også denne er inne på ti pol - eller er det en effekt av omleggingen på nettsidene til polet? Før viste alle polene som hadde den, så ble det maksimalt 20 - og nå kanskje maksimalt ti? 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...