søndag 23. februar 2020

Pinot Noir på ulike vis


Dufter frisk rødfrukt, og smaker litt søtlig. Litt løs i strukturen. Prisen er riktig grei, men vinen er bare så som så. Notatet mitt sier at den kommer fra Cebázan - en landsby i Languedoc jeg har kjørt gjennom utallige ganger på ferie. 

Denne vinen fikk en strålende mottagelse i vinpressen her til lands da den kom, som et lysende eksempel på Pinot Noir fra andre siden av planeten (New Zealand). På nesen er det fat og jordbær. Grei balanse i munnen, men den mangler syren. Den er rett og slett altfor dvask, særlig sammenlignet med Bourgogne Rouge fra Burgund til omtrent samme prisen - for ikke å nevne noen eksemplar fra Faiveley av landsbyviner til samme pris. De har vært i en helt annen klasse! (Foto: David J. Teece.)

2 kommentarer:

Knut Sogner sa...

Du vet hvem David Teece er? Svært innflytelsesrik professor i strategifeltet ved Berkeley. Som har blitt rik på å være konsulent for næringslivet. Og som har bygget vingård i sitt opprinnelige hjemland, New Zealand.

Ole Martin Skilleås sa...

Takk, Knut. Jeg skummet i full fart hvem dette var, men jeg kjente ikke til han før jeg var innom for å knabbe bildet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...