søndag 23. oktober 2011

SN: Bordeaux

2010 Ch. Haut-Batailley, Pauillac
Château Vieux Bonneau 2004 (Montaigne-St.-Emilion)
Da jeg smakte denne for et år siden var den stram, fast og uten sjarm - men en solid matvin. Det siste er den nå også, men den har skrudd på sjarmen - selv om den er av den maskuline typen. Den er fokusert, fruktig i retning mørke frukter. Solid og saftig, preget av grafitt (ikke de "høye" tonene i blyantspiss). Gjemmer man dette i fire år, som jeg gjorde, får man svært "mye vin" for 160 kroner på polet.

Gjenkjøp? - Absolutt

Siden ett notat blir litt skrint tar jeg med en bordeaux til, denne gang fra Frankrike-turen nettopp.

Château Haut-Batailley 2007 (Pauillac)
Denne vinen fortonte seg som det beste kjøpet på menyen hos La Fontaine de Mars (som forøvrig serverte svært god mat, og en helt strålende "dagens suppe"). Vinen var typisk vestside-bordeaux, ganske moden, mørk og med jordlige og mineralske toner i duften. Den passet svært godt til det litt rustikke kjøkkenet.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...