lørdag 29. oktober 2011

Naturvin på boks - og en Chablis

Tami' Nero d'Avola e Frappato 2010 (Sicilia) BiB kr. 389,90 (2. nov, K6)
"Tami'" er et prosjekt fra Arianna Occhipinti der hun lager vinen fra druer dyrket av småbønder i Vittoira på sørøstsiden av Sicilia. Denne selges som naturvin, men gitt at det er en boks må det vel være tilsatt noe svovel for å unngå oksidering? Jeg håper i alle fall det. Drueblandingen her er 60% Nero d'Avola og 40% Frappato.

Hvordan smaker dette? Røde bær, så klart, men også noe mer jordlig og et tydelig preg av noe vegetalt i retning lyng. Jeg har drukket denne godt avkjølt, og det anbefales. Den er litt hul i midtpartiet synes jeg, men til prisen er dette virkelig flotte greier. Stilmessig en blanding av Burgund og Nord-Rhône, kan man si, og det er jo ingen dårlig attest.

(Bildet over av Arianna Occhipinti er fra Villas of Italy blog). For å unngå for mange poster hekter jeg på et notat til fra den nordlige kanten av det vinproduserende Europa.

Chablis 1er Cru Montmains 2000 (Duplessis)
Fra denne adressen har kvaliteten variert en del, men her er alt på stell. Dette er klassisk, kjølig Chablis med sitrus, et lite sjøpreg, en liten honningtone, og solid munnfølelse og en bortimot uendelig lengde på syrene. Chablis behøver ikke bli bedre enn dette.

Gjenkjøp? - Ja.

1 kommentar:

Anonym sa...

Veldig god vin. Gjenkaller minner fra Siciliatur i høst :-)

Arild

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...