lørdag 8. mars 2014

Moden Barbaresco november 2013 - del I

I november hadde vi en smaking av moden Barbaresco i Vitis Bergensis. Notatene mine har blitt liggende, men nå er det på tide å lufte dem.

Barbaresco Vigneto Galina 98 Parocco
Dufter syrlig av litt edeltre, samt noe fjøs og møkk. Litt generell i smaksbildet. Strukturen er moden og smidig, mens i ettersmaken er det lett å legge merke til litt tjære.

Produttori del Barbaresco Barbaresco 1998
Standardvinen til Produttori er en solid traver. Sjelden noe som kan minne om suffelse der. Rosiner og tørkede nyper på duft. Med tid kommer en tydelig duft av rosinboks - som når du åpner en ny boks rosiner. Deretter kommer rosene. Slank og lekker i munnen, og i ettersmaken er det røyk. Finslig struktur, men snerpet bygger på seg for hver smak. Ypperlig vin til prisen.

Barbaresco Serraboella 1999 Cigliuti
Mørk på fargen - det kan tyde på tung ekstraksjon. Dufter vanlije og røde bær samt litt jord. Mest merkbart tannisk av de tre første vinene, men ikke så det er noe problem akkurat. Svært drikkevennlig. Moderne stil, som det heter, men det funker.

Så kom det tre Produttoriviner fra 1982.

Produttori del Barbaresco Barbaresco Riserva Rio Sordo 1982
Edelt treverk på duft, og spenstig og lekker i munnen. Elegant men moderat ettersmak. Med tid i glasset kommer asfalt og tjære, og til sist et tiltagende medisinalt preg. Et grønt preg var det på alle tre av disse fra 1982 - forøvrig det året jeg begynte å studere.

Produttori del Barbaresco Barbaresco Riserva Paje 1982
Det er mørkere toner her, med tjære og røyk fra starten. Fargen er også mørkere. Ettersmaken tar etter hvert et mer og mer tydelig preg av grønnsakbuljong. Ikke den beste av disse vinene.

Produttori del Barbaresco Barbaresco Riserva Pora 1982
Den mest høstlige av disse, med duft av vått løv. Men den er i det hele tatt ganske flat i smaksbildet. Jeg ville satt penger på at den var rammet av kork (TCA), men i ganske moderat grad.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...