mandag 31. mars 2014

Kjellerviner i mars

2000 Laurent Tribut Chablis 1er Cru Côte de Léchet
Ikke hinsides oksidert, men likevel tydelig ox på denne. Har den dyp-gyllne fargen som er mistenkelig, og på duft kommer epleskrotten også. Den er for gammel til å få pengene igjen, og det var ingen lidelse å drikke den. Men heller ingen fornøyelse.

2009 Jean-Yves Devevey Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Les Champs Perdrix Blanc
Sentralburgund leverer varene - i alle fall i denne rimelige og alltid pålitelige vinen. Lys på farge, og duften er sitrusdominert med et svakt snev av fat. Men der et balanse og harmoni her, og ettersmaken henger lenge igjen. Få hvite burgundere under fire hundre kroner (og denne er såvidt over 200) kan hamle opp med denne. Jeg glemte den en stund, men nå handler jeg hver årgang.

2011 Manuel Olivier Bourgogne Hautes Côtes de Nuits VV
Denne vinen har hatt et meget kort opphold i min kjeller. Den ble kjøpt på burgunderslippet i februar. Duften er ikke spesielt klar, men det er vanilje og litt jordbær som dominerer. OK fylde, og grei ettersmak. Langt fra det strålende kjøpet som noen forespeilte. Dette var en helt ordinær Bourgogne Rouge, og prisen på 240 var på ingen måte god. Det er vesentlig bedre viner til greiere priser - også fra Burgund utrolig nok - i bestillingsutvalget. Godt mulig også i vanlig liste.

2009 Wittmann Westhofener Morstein Riesling Großes Gewächs
Fabelaktig vin. Drukket til kongekrabbe med soyasirup og fochaccia. Duft i flere lag, med sitrus, stikkelsbærgrøt, mangopudding og urter. I munnen er den faktisk enda mer kompleks, med skifer og symaskinolje i tillegg, og strukturen er smidig og fyldig. Ettersmaken varer og varer. Hvitvin behøver ikke bli mye bedre enn dette for min del - her var det mer enn nok å kose seg med. Det er med viner som dette det plutselig fortoner seg som fullstendig rasjonelt å holde seg med en dyr og omfangsrik kjeller.

2008 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck Riesling halbtrocken
Svært lys farge. Gule plommer og hvite blomster på duft. Strukturen er lett og lekker. Sødmen er under kontroll og lengden er svært imponerende. Helt fabelaktig vin. Heldigvis har jeg flere flasker av denne.

Palmer Brut RéserveNV Champagne kr. 271
Denne vinen fikk jeg tilsendt fra importøren i høst - med mye informasjon rundt det at denne vinen skulle passe svært godt til fårikål. Jeg liker ikke fårikål noe særlig, så den har blitt liggende. Men den er en meget anvendelig vin. Duft av kjeks, sitrus og litt allehånde. Den gjør seg slett ikke bort, og den er relativt rimelig til champis å være. Chardonnay 45%, Pinot Noir 45%, Pinot Meunier 10%.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...