Her følger jeg opp med flere smaksnotater fra Vitis-smakingen 16. mars. De hvite skrev jeg om på søndag. Landsbyene Vacqueyras og Gigondas ligger like ved hverandre i sør-Rhône.
Chateau du Tours 2006 Vacqueyras
En vin fra Ch. Rayas dette også, og den har 80% Grenache og 20% Syrah, men også 15% C2H5OH - eller alkohol som det heter på folkemunne. Kostet 450 kr.
Svært lys på farge. Søtlig duft med nype og solbær. Klar og intens på andre nese. I munnen har den "varmen" fra alkoholen. Lengden er grei, men det er også merkbare flyktige syrer her.
Montirius Clos Vaqueyras 2005
Røyk og litt vanilje på duft. Duften framstår også som litt "varm". Fin fylde og merkbare tanniner. Som den framstår i dag er den litt firkantet og røff i stilen. Kanskje den trenger tid - eller kanskje den aldri blir noe annerledes. Ikke godt å si. Halvt om halvt med Grenache og Syrah her.
Montirius Terre des Aines Gigondas 2005
Solbær men mest våt papp. Korket - men ikke så hinsides korket at man ikke kan ane en god vin under.
Ferraud-Brunel Gigondas 2000
Klar, lett og "lys" duft med røde bær og urter, men med en struktur på duften som minner om parfyme. Ganske merkbart tannisk her også. Den er velintegrert og moden - en kvalitetsvin.
onsdag 26. mars 2014
Gigondas og Vacqueyras
Etiketter:
Gigondas,
Grenache,
Smaksnotater,
Syrah,
Vaqueyras
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar