Koden i overskriften kan oversettes med Chateauneuf-du-Pape. Så er det oppklart. Området er definitivt mest kjent for røde viner, og prisene på de antatt beste vinene herfra har gått markant opp de siste årene. Er det noen grunn til det? En smaking i Vitis Bergensis 16. mars søkte svaret på det. Her er første innlegg i sakens anledning. (Foto: Jamie Goode)
Château Mont-Redon Chateauneuf-du-Pape Blanc 1999
Brioche, aprikos og mango. I munnen er den litt salt (!) og moderat syrlig. Fylden er bra, men ettersmaken er raskt overstått. 13% alk, og en grei pris på 220 kroner.
Ch. Rayas Chateauneuf-du-Pape Blanc 1998
På første sniff (før glasset snurres) ga "utedass". Men dette blåser av og vi får en svovelsyrlig duft. Slankere stil enn vinen over. Ganske så var og finslig. En lekker vin - noe som er litt av en bedrift gitt at det er ganske varmt her. 50/50 med Grenache Blanc og Clairette og 13,5% alk. Prisen var 550 kroner. Nå er dette en kultvin som raskt blir dobbelt så dyr.
søndag 23. mars 2014
Hvite fra C9dP
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar