lørdag 1. mars 2014

Lørdagslunsj

Sist lørdag ble jeg generøst* invitert på lunsj. Fire retter og fire viner. Maten verten serverte var helt fortreffelig, men det er vinene jeg kommenterer her. Kommentarene om vinene er også basert på hukommelsen og er ikke detaljerte, men for to av dem har jeg notater fra før. De notatene ble tatt ned i en normal situasjon for folk som skriver fast om vin, mens jeg her kunne dvele ved vinene.

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut
Ren og rettlinjet champagne. Dufter brød og sitrus. Meget bra NV.

Wittmann Morstein Riesling Trocken GG 2012
Ung men nydelig vin. Detaljert og mineralsk. Finslig tekstur og meget harmonisk i en syrerik årgang. Syren dominerer på ingen måte her. Det er ikke noe som dominerer - det er jo et minstekrav til harmoni. Jeg skrev om denne 9. februar basert på smaksnotater skrevet på en større smaking i høst. Men man får naturlig nok mye grundigere kjennskap til en vin gjennom kjennskapet som etableres over et par timer og til to retter. Kort sagt: knallbra!

Audoin Marsannay Clos du Roy 2011
Dette er også déjà vu all over again (en kjent Yogiism). Jeg publiserte notatet i januar. Jordbær og vanilje på duft, saftig og fin vin fra underkjente Marsannay. Svært god burgunder til en god pris relativt sett (for burgundere gis ikke bort akkurat).

Quinta do Noval 1978
En vin verten hadde kjøpt på auksjon i Danmark til en meget god pris. Jeg er ingen kjenner av portvin, og årgangen er kjent som en off-årgang, men her er det mye nytelse. Tørket frukt, fin roseduft på toppen og brukbar fylde. Til ostene var dette helt fortreffelig. Men dette er høyoktan, så den slår inn i sikringsboksen om man ikke er forsiktig. Det var vanskelig å være forsiktig på dette stadiet.

* - en mindre generøs fortolkning var at jeg inviterte meg selv.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...