tirsdag 4. mars 2014

Ian Rankin - Saints of the Shadow Bible (krim)

Ian Rankins karakter John Rebus bør være godt kjent for de fleste som leser krim. Han har vært pensjonert, og Rankin har nok vært inne på tanken om å parkere han for godt.

Nå er han tilbake i politistyrken selv om han er for gammel - men avtalen er at han må "rykke tilbake" til status som DS - Detective Sergeant.  

Denne boka er sterk på det som er Rankins fremste styrke - atmosfæren og autensiteten. Men det stopper ikke der. Selv om neppe noen blir sittende helt på stolkanten av spenning, så er det spennende sammenhenger å nøste opp i for Rebus og andre politifolk.

Denne gangen er det en sak med forgreininger tilbake til en av de første posteringene til Rebus som kommer i fokus. Dette med saint or sinner? i undertittelen har med lojaliteten å gjøre - er Rebus sin lojalitet til Politiet eller til sine gamle kolleger?

Både denne saken og den andre som dominerer her - en utforkjøring med personskade der ett eller flere forhold blir feid under teppet av den offisielle undersøkelsen - har forgreininger til Skottlands forestående folkeavstemning om løsrivelse fra United Kingdom.

Først og fremst betyr Rankin og Rebus på sitt beste på atmosfære. Det har vi her i fulle drag.

Konklusjon - klar anbefaling.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...