mandag 5. mars 2012

Ansvar

Det står respekt av at Audun Lysbakken faktisk tar ansvar og går av! Det har vært for mange ledere som har uttalt ordene "jeg tar ansvar", og det å uttale disse ordene var den eneste konsekvensen saken hadde for deres egen person. Jeg minnes Åstaulykken, der jernbanedirektør Steinar Killi i etterkant sa "jeg tar ansvar". Og dett var dett! Han satt i syv år til, selv om han hadde det overordnede ansvar for Jernbaneverket på ulykkestidspunktet.

Når det gjelder selve saken, eller sakene, som i dag har blitt avdekket i større bredde enn tidligere, så har ikke jeg detaljkunnskaper. Men det som er helt klart er at videre tillit til Lysbakken og til SV som parti avhenger av hvilke holdninger som kommer fram når det gjelder forvaltningen av fellesskapets midler. Hvis det skulle avtegne seg et bilde der politisk ledelse implisitt ser offentlige midler som noe man kan tuske til seg for å bedre rekrutteringen til egne rekker - så ligner det litt for mye på holdningene som er altfor utbredt i noen Middelhavsland, og som har likhetstrekk med det man kjenner som clientilismo.

Alle skjønner at det blir vanskelig for SV når man til helgen velger en leder som ikke skal sitte i regjeringen. Men det ordner seg nok i en overgangsfase. For det er det vi snakker om her: om kun kort tid er Lysbakken tilbake som statsråd, men for et annet departement. De som har dragning mot slikt begynner vel å ta veddemål om hvor fort det vil gå. Jeg tipper at det senest er tale om september.

PS: Jeg har vært noen dager på vinterferie, men nå er bloggen operativ på vanlig måte igjen.

2 kommentarer:

kds sa...

Spørsmålet er hvorfor Lysbakken gikk av mens Liv Signe Navarsete ble sittende da hennes parti begikk lovbrudd i 2010.

kds sa...

2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...