tirsdag 27. mars 2012

Halvblind pinne

Flere notater fra Vitis Bergensis-smakingen av "Pinot Noir verden rundt". Det var en halvblind smaking. Fire viner i en flight, og de visste vi om, men ikke rekkefølgen. Første avdeling ble publisert på bloggen 11. mars. Notatene unde er skrevet uten at jeg visste vinens identitet, mens det som står i kursiv er tilføyd etter at det ble avslørt.

Bourgogne Rouge Cuvee L'Heretiere 2009 (Rossignol)
Stum på første nese, litt bringebær på andre, fin balanse og god lengde. Litt skrinn per i dag, og tørrer en god del. Allerede i fase? (Jeg hadde kjøpt denne på spesialslippet like før, så jeg var spent på hvordan den var. Det vet vi ikke ennå.)

Bourgogne Rouge "Les Grands Chaillots" 2009 (Thibault Liger-Belair)
Røde bær, trepolish, fin tørrhet og meget god lengde. Noen mente den manglet stil, men jeg likte den. Når den ble stående i glasset slo blomsterpreget til - mest fioler.

Leah Pinot Noir 2008 (Seresin) (Marlborough, NZ) 
Snev av petroleum (!), kjølig og fin fruktighet. Klart smaksbilde, fin lengde. Ganske elegant. Rik duft - som hvitvin (mest Sauvignon Blanc). Deilig, men uvant.

Willamette Valley Pinot Noir 2008 (Domaine Drouhin) (Oregon USA)
En del eikesniff som skjemmer på nesen, også litt knuste kirsebær, men myk, fruktig, og deilig i munnen. Litt diffust smaksbilde totalt sett, men en sjarmerende vin. (Bildet er fra Willamette Valley)

Konklusjonen på denne flighten? Gode viner. Den fra New Zealand var svært hvitvinspreget (når man lukket øynene), og de to franske var unge og uforløste.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...