Det har vært vinterferie, og etter hjemkomsten fra London har det vært mye annet som har foregått. Det har gjort sitt til at jeg ligger etter i forhold til ambisjonen om å oppdatere bloggen i snitt annenhver dag.
Da passer det godt å ha noen smaksnotater liggende. Her følger fire Bordeaux 1996 fra smakingen i Vitis Bergensis.
Château Bel-Orme-Tronquoy-de-Lalande 1996 (Haut-Medoc)
Begynner med duft av fjøs, dyp duft - men blir fort litt kjemisk. Minner om malingsspann, så litt mer om plastikk. Surer også ut: mister fylde og sødme, og blir ganske ekkel etter hvert.
Château Rochemorin 1996 (Pessac-Léognan)
Dufter solbær og blyantspiss. En relativt enkel vin, men slank, frisk, saftig og ikke minst: god. Kostet omtrent 200 kroner på slipp i høst. Godt kjøp, mener nå jeg, ikke minst sammenlignet med vinen over.
Château Haut-Bailly 1996 (Pessac-Léognan) (fra magnum)
På nesen svært lik vinen over, pluss noe sopp og underskog. Flott og elegant munnfølelse, men ettersmaken blir litt kort i forhold til hva man kunne forvente her.
Domaine de Chevalier 1996 (Pessac-Léognan)
Fjøs, geranium, litt sure solbær, frisk og elegant i munnen. Dette er det lite å lagre på - så mine flasker får legges i ut-kurven.
fredag 9. mars 2012
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Idag ble Henning Warloe møtt med stående applaus. På tross av det ser jeg ingen grunn til å foretrekke dop fremfor Bordeaux 1996.
Legg inn en kommentar