fredag 9. mars 2012

Bordeaux 1996

Det har vært vinterferie, og etter hjemkomsten fra London har det vært mye annet som har foregått. Det har gjort sitt til at jeg ligger etter i forhold til ambisjonen om å oppdatere bloggen i snitt annenhver dag.

Da passer det godt å ha noen smaksnotater liggende. Her følger fire Bordeaux 1996 fra smakingen i Vitis Bergensis.

Château Bel-Orme-Tronquoy-de-Lalande 1996 (Haut-Medoc)
Begynner med duft av fjøs, dyp duft - men blir fort litt kjemisk. Minner om malingsspann, så litt mer om plastikk. Surer også ut: mister fylde og sødme, og blir ganske ekkel etter hvert.

Château Rochemorin 1996 (Pessac-Léognan)
Dufter solbær og blyantspiss. En relativt enkel vin, men slank, frisk, saftig og ikke minst: god. Kostet omtrent 200 kroner på slipp i høst. Godt kjøp, mener nå jeg, ikke minst sammenlignet med vinen over.

Château Haut-Bailly 1996 (Pessac-Léognan) (fra magnum)
På nesen svært lik vinen over, pluss noe sopp og underskog. Flott og elegant munnfølelse, men ettersmaken blir litt kort i forhold til hva man kunne forvente her.

Domaine de Chevalier 1996 (Pessac-Léognan)
Fjøs, geranium, litt sure solbær, frisk og elegant i munnen. Dette er det lite å lagre på - så mine flasker får legges i ut-kurven.

1 kommentar:

kds sa...

Idag ble Henning Warloe møtt med stående applaus. På tross av det ser jeg ingen grunn til å foretrekke dop fremfor Bordeaux 1996.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...