onsdag 20. april 2022

Chandon de Briailles 2018


Denne produsenten i Savigny-lès-Beaune driver biodynamisk, og har gjort det helt siden 2005. Selv om 20% av produksjonen er hvitvin, tror jeg aldri jeg har smakt en hvit vin fra denna adressen. Disse tre rødvinene er fra 2018-årgangen og utsolgt, men de kan være interessante å få med seg likevel. I tillegg til de to landsbyene som er med her, har produsenten også en del av sine 130 mål vinmark i Aloxe-Corton, noe også i selveste Grand Cru Corton Clos du Roi. 

Chandon de Briailles Savigny-lès-Beaune 1er Cru Les Lavières 2018

Sammenlignet med vinen fra Pernand-Vergelesses, er det her mer rødfrukt og noe lakris. Også denne følger hus-stilen med å være på den slanke siden tross årgangen. Men det er ingenting å si på intensiteten. Med mer tid og kanskje også litt varme i glasset, blir vinen mer fyldig og man merker mer av frukten. Også av denne er det mer igjen av 2017-årgangen. Den selges til 500 kroner. 

Chandon de Briailles Savigny-lès-Beaune Aux Fournaux 2018

Her er det mer fylde og frukt enn i de to andre vinene her, og også mer struktur. Tanninene bygger på seg på den tiden jeg smaker vinen. Duft av røde bær og urter. Solid vin med mer stuffing enn de to andre. Det står på polets sider at dette er en 1er cru, men mine notater (og andre kilder) sier at det ikke er en 1er. (Se også bildet!) Vinmarken er delt i en landsbydel og en 1er Cru del, og denne er en blanding men med mest fra 1er Cru delen. Også her har 2017-årgangen (med mye høyere produksjon) overlevd på polet, og selges til 515 kroner

Chandon de Briailles Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2018

Fruktig, mild og lys på både farge og smak. Griper fint tak i munnhulen, men på en litt forsiktig måte. Svært slank og lekker stil for en vin fra en såpass varm årgang. Det sier vel sitt om at man her har lært seg å håndtere årgangene bedre. Som oftest gjærer de mellom 50 og 70% som hele klaser. Det kan nok bidra til den lyse fargen. Det finnes mer igjen av 2017-årgangen i skrivende stund. Den klokker inn på kr 565. 

Det er altså den midterste vinen som skiller seg ut her, og det med at den i minst grad av disse følger husstilen. Har det med nivået å gjøre? 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...