mandag 18. april 2022


Scarzello Langhe Nebbiolo 2019 kr 320

Lys, i en ganske lett stil og ganske tannisk. Floral duft, med et lite anstrøk av lær. Nebbiolo-typisk på så mange vis, og relativt moderat fruktighet som vanlig er for dette nivået. God gjennomføring av smakskurven. Litt i dyreste laget for dette nivået, etter min mening. 

Fiorenzo Nada Barbaresco 2018 kr 395

Veldig lys på fargen. Duft av tjære og lær, og et anstrøk av rød frukt. Tett men lett, er en kort oppsummering av denne vinen. Finslig og sivilisert, en typisk vin som egner seg for kontemplasjon. Elegant stil, og en grei pris i dagens marked for Barbaresco. 

Scarzello Barbera d'Alba Superiore 2018 kr 350

Visstnok er dette produsentens hjertebarn. Bløt i munnen, med fin frukt og god fasthet utover i smakskurven. Godt grep i munnen, og en veldig Nebbiolo-lignende Barbera. Her er det mye uttrekk. Utsolgt, dessverre, men 2019 finnes å få i magnum

Scarzello Barolo 2015 kr 580

Nydelig og klassisk duft med høstløv og nype. Litt bruning i kanten er typisk Nebbiolo. I munnen finslige tanniner, og lekker og klassisk stil hele veien. Ikke en Barolo med trøkk, men en klassisk, harmonisk og finstilt Barolo. Denne hadde gått opp i pris fra 490 til 580 mellom det at jeg smakte den og at den ble utsolgt. Kanskje det var grunnen? "Storebroren" Barolo Vigna Merenda 2015er fortsatt å få, men til en stivere pris på 725 kroner.

Alle vinene smakt i Grieghallen i oktober 2021 fra arrangørens standardglass. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...