torsdag 14. april 2022

To champagner til (nesten) samme pris


Som før nevnt kan det være et slit å finne viner som passer sammen i et blogginnlegg. Disse to passet sammen siden de kostet nesten det samme, og pris er jo ofte en variabel som spiller en rolle i investeringsbeslutninger. 

Camille Savès Bouzy Grand Cru Brut 2012 kr 468

Dufter autolyse og voks. God mousse, og sitrus i ettersmaken. Rik men også fast. Biter godt i gummene. Virkelig en flott vin til prisen, og denne har jeg kjøpt inn til egen kjeller. Jeg var meget begeistret for deres 2008-årgang. Her er det ingen malolaktisk konversjon, og 80% er Pinot Noir og resten Chardonnay.* (Bildet.: Familien Savès)

Alfred Gratien Brut Classique kr 460

Frisk duft med bakt sitrus og nøtter, finslig mousse. Solid i munnen med godt grep. Her er det gjæring på ganske små fat (205 liter) og ingen malolaktisk konversjon her heller.* Drueblandingen er 46% Chardonnay, 34% Pinot Meunier og resten Pinot Noir. Lagret i minst fire år. 

* Jeg synes det er pussig å kalle det malolaktisk fermentering eller gjæring siden det ikke er noen gjæring som foregår. Det er bakterier som står bak denne vendingen fra eplesyrer til melkesyrer, og på engelsk er det mer vanlig etter hvert å kalle det malolactic conversion. Kanskje omdannelse er et alternativ? 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...