fredag 9. april 2010

Vin, persepsjon og kunnskap


10. mai står jeg som ansvarlig for en konferanse ved Universitetet i Bergen som ligger i skjæringspunktet mellom sinnsfilosofi og philosophy of wine. I denne sammehengen framstår vin som interessant særlig fordi den appellerer mest til luktesansen - en for mennesket ganske svak sans (særlig hvis sammenligningsgrunnlaget er andre primater, særlig rotter og hunder) - og dermed ser vi lett at informasjon vi får fra andre sanser påvirker inntrykket vi har av væsken i glasset. (Bildet: Blaufränkisch, Jamie Goode)

Eller gjør de det? Vi får hjelp fra blant andre Fiona Macpherson som er Director ved Centre for the Study of Perceptual Experience ved University of Glasgow som skal snakke om 'Cognitive Penetration: Colour and Taste'. Barry C. Smith, som er Director of the Institute of Philosophy ved University of London, skal snakke om 'Access to Flavour: Knowledge and Experience'.

Og hvem er "vi"? Vi er en forskergruppe under navnet 'Wine between Science and Aesthetics', og består av meg selv, Douglas Burnham, Magni Martens, Gunnar Karlsen og Dominique Valentin. Dominique, som er kognitiv psykolog, skal forresten snakke om 'Wine Language: Speaking the Unspeakable'. Meget interessant!

Her er lenken til konferansen Perception and Cognition med fullstendig program mv. Alle er velkomne.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...