torsdag 26. januar 2017

Piemonte

Duft av litt syntetiske røde bær, litt saftig i munnen men litt for alkoholisk i munnen. Dette varmeblaffet av alkohol som ikke er bygd opp med frukt og struktur er lite attraktivt i en vin. 

Duft av varm murstein og lær - et ganske modent preg på nesen. I munnen er det frisk morellfrukt, men også et i overkant alkoholisk preg. 

Fargen bikker i retning antikkrosa, duften er myk og harmonisk med fioler og trøfler. Strukturen er også av det imøtekommende slaget for denne druetypen. Inne på fem pol, deriblant Valken i Bergen og et par i Oslo. Prisen på Roagnas bedre viner er litt stiv. 

Samme druetype, nivå, produsent og årgang, så her må det være rimelig å sammenligne med vinen over. Denne vinen har klart mer fylde enn den over, og tanninene er mer merkbare. Det er rett og slett mer stofflighet med denne, og kontrasten kan kanskje være med på å forklare hva som egentlig er forskjellene på Barbaresco og Barolo. Vinen er tatt inn på seks pol, deriblant Valken og to i Oslo (ikke de to samme som for vinen over). 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...