Denne har jeg smakt i mange årganger, og Sigurd selv har vel også fått mye erfaring over noen år med denne. Den dufter av generell rødfrukt, og er god og lettdrikkelig men med god fasthet i ettersmaken. I denne utgaven er det 52% Barbera, 12% Nebbiolo og resten Dolcetto. Den er i kategori 6, og på mange andre pol i tillegg.
Lys og mursteinsfarget, allerede litt bruning i kanten (typisk Nebbe), litt fioler og jord, men det som særpreger vinen er den fine tanninstrukturen. Finslige og heldekkende. Riktig elegant. Druene kommer fra to vinmarker i Serralunga - Boscareto og Lirano. Mange små pol har tatt denne inn.
Denne vinen er jo på tok for ung, og ganske forknytt og lite utviklet. Så kan man egentlig si noe vettugt om den? Ja, det tror jeg, og det er på strukturen. Den er bare helt fantastisk fra begynnelse til slutt. Den totale produksjonen er 200 flasker, og Valken i Bergen og Porsgrunn har tatt den inn. For tålmodige sjeler med investeringslyst. (Foto: Wongraven Wines).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar