fredag 6. januar 2017

Champagne A. D. Coutelas - del 2

Duft av autolyse og litt reduksjon. I munnen er den elegant, frisk og med godt grep. God lengde. Substansiell vin på 100% økologisk Chardonnay. 10% er gjæret på stål, og resten på fat. Det er fem pol, de fleste i Oslo, som har denne inne.

Duft av markjordbær og litt røyk. I munnen er den neste tannisk, men saftig. Igjen en solid og ypperlig vin. Denne har jeg også kjøpt og drukket i heimen. Gjæret på stål og uten malolaktisk fermentering. 8 år på bunnfallet, sier importøren. Druene er 100% Pinot Meunier - økologisk, selvsagt. Dette er en av mine favoritter for tiden. Er på BU, og på ett pol - Lagunen, i Bergen. 

Rebellen dufter eplefrisk og krydret, er elegant men fast i munnen. Stilen er som vanlig solid og mineralsk, og ettersmaken er lang. "Fasthet" er hovedinntrykket, og jeg ville lagret denne en stund til tross for at det er 2004-årgangen som brukes her. Den lå fire år på helt nye franske barrique før flaskefasen startet, og heller ikke her er det noen malolaktisk fermentering. Denne er inne på 18 pol - de aller fleste på østlandet. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...