lørdag 14. januar 2017

Rion 2014

Oppskriftsmessig Bourgogne Rouge, men mer mineralsk enn saftig. Ikke så tydelig på nesen som mye annen vin i denne kategorien, men faktisk med et litt kjemisk preg i frukten. Dette bruker å være et av de bedre kjøpene i denne overprisede kategorien, og noen pol har tatt inn denne vinen. Jeg smakte den både på et arrangement, og etter å ha kjøpt den på Sletten-polet i Bergen der de har tatt inn mange kasser. Det var i heimen jeg syntes den smakte litt i overkant kjemisk, men det er kritikk på høyt nivå. (Forøvrig er Rion en av produsentene jeg ser etter når jeg skal handle inn nye årganger i Burgund, og det positive inntrykket ble bekreftet under et besøk hos produsenten i 2011.)

Søt, frisk rød frukt. Lett, men intens i munnen. Lang ettersmak. Meget lovende, men det er vanskelig å bedømme unge burgundere som etter oppskriften skal ligge lenge. Men adressen er god, og det sansene får tilgang til virker meget bra. Dette er en vin som ville flydd ut av hyllene hvis den kom på spesialslippet, men nå er det faktisk syv pol som har den inne i tillegg til lageret hos grossisten. 

Jeg bruker å kjøpe Clos St. Marc fra Rion når jeg får tak i noe. Det er et monopol som ligger rett over veien fra produsenten, og som i utgangspunktet er en del av denne vinmarken. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...