mandag 2. januar 2017

Kaos - verdens beste film?


Er dette den beste filmen noen gang? For meg, i alle fall, er den det.

Det er 30 år siden jeg så den, og den har vært med meg i minnet siden. Brødrene Taviani satte filmen sammen fra fire historier av nobelprisvinneren (1934) Luigi Pirandello. Det er poetisk, gripende og gjennomført humant. Av alt som er vidunderlig med denne filmen (på dryge tre timer) er musikkvalget.

Flere av scenene i filmen gir meg gåsehud bare jeg tenker på dem.

Siden jeg først fikk videospiller har jeg vært på utkikk etter denne, og i dag lyktes jeg endelig. Snart kommer en samling av brødrenes filmer på DVD hit.

Konklusjon - Klar befaling! 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor fant du den til en god pris?

Anonym sa...

En fantastisk film, rå og poetisk - som for eksempel scenen som innlegget ditt viser. Og som du sier, dypt menneskelig. Jeg fikk tak i den for et par år siden, og jeg opplevde den like sterkt ved gjensyn som jeg gjorde den gangen - kanskje seint 80-tall?

Ole Jacob

Anonym sa...

Jeg husker ikke hvor jeg kjøpte den. Trolig på nettet, og neppe på tilbud. Jeg husker bare at jeg var lykkelig for å endelig ha funnet den med engelske undertekster.
Jeg så nettopp gjennom traileren på bloggen her, og ble nok en gang grepet av introduksjonsscenen og dens musikk.

Ole Jacob

Ole Martin Skilleås sa...

Jeg mener å ha sett den da jeg bodde i Trondheim, så senest 1988. Tror faktisk det var i Stockholm jeg så den. En venn av meg studerte Filmvetenskap der.

Pirandello har sterke historier med stor innlevelse, og han går både i det humoristiske og det gravalvorlige helt uten frykt.

Hvorfor er ikke dette regnet som en av de beste filmene noen gang? Antakelig fordi den er fire små filmer som er satt sammen. Jeg kan ikke se noen annen grunn. Og så det at det ikke er noen (såvidt jeg husker) av de mest kjente skuespillerne med.

Jeg kjøpte på Amazon.co.uk, men prisen var ikke god.

Anonym sa...

Pr i dag har de den på platekompaniet.no til 99,-

Ole Jacob

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...